Followers

Sunday, May 9, 2010

Oh,Hot Dog Ikea!

Entri kali ni rasa macam nak cerita pasal makanan lah.Perut tak pun berbunyi,tapi tiba-tiba teringat pula pada sosej+roti=anjing panas.Oops bukan anjing panas ye,anjing panas tu kalau direct traslation.huhu Yang sebenarnya ialah Sosej+roti=hot dog.

Dalam banyak2 tempat kat atas muka bumi ni,tempat yang paling murah dan best untuk makan hot dog ialah di Ikea.Kenapa ye?Sebab harganya yang murah.Cuma RM2.Cuba pergi pasar malam atau gerai burger tepi jalan,kalau tak salah harga hot dog kat sana RM2.50 kot.

Kadang2,aku pergi Ikea bukannya sebab nak shopping perabot pun,tapi semata-mata nak makan hot dog.

Rumah aku dan Ikea tak adalah jauh sangat,parking moto percuma plak tu.Memang selalu lah aku pergi makan hot dog kat sini.

Tapi semenjak jadual kelas yang telah berubah,tak ada masa lagi untuk ke Ikea.Kalau dulu2 bolehlah,tapi sejak dah jadi senior ni,banyak masa dihabiskan di kelas.Balik kelas dah penat.Nak pergi Ikea pun tak larat.

Aku rindu Hot Dog Ikea..=>
(ps:entri ditulis pada lewat tengah malam,setelah tiba2 terjaga daripada tidur.)

29 comments:

NICK IRFAN said...

hot dog ikea mmg terbaik dr ladang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! perghh!! aku pnh mkn mmg terbaik wok! hahaha lain dr yg lain lembut plak tu! ape2pun hot ikea adelah yg trbaik!

amar haziq said...

aku setujuuuu....mmg terbaik..=>

AcanCapik said...

jom a gi sarapan kat ikea... aku lapa ni. huhu...

Amir Izzat said...

wah! sedapnye..

TiKa LEh said...

wow, mcm sedap..xpnh rse ni..try hntr sini...hohoho

amar haziq said...

alamak..aku baru je balik dr time square ni
xpasan comment koe..haha
xpe2..laen kali k

amar haziq said...

amir izzat:sedap2..tp yang penting sedap dan murah,huhu

cikgu isza said...

banyak dengar cerita tentang makanan di Ikea.. tapi Ikea jauh.. huhuhu :(

amar haziq said...

cikgu isza tinggal di mana?

rObin@ayuE said...

aku tak penah makan pon hotdog ikea..huhu nampak mcm sedap je...aku laporrrrrr...=(

amar haziq said...

mmg sedap..meh r datang ikea

velasrizal said...

tetibe terasa lapor lak bila tgk hot dog ni..

Bertemu Wanita Cantik Tidak Baik Untuk Kesihatan ?

amar haziq said...

sy pun lapar ni..tp malas nk keluar
cicah biskut dengan kopi je lah..haha

eqbalzack said...

salam bro...
abg eq tunaikan janji singgah blog amar haziq...
nice blog...

amar haziq said...

thanks bang..
jemput dtang lagi ye=>

starsyeea said...

uhuk2...lalu je sainbod ikea tu hari2...x sgka lak ade hotdog sedap...ekeke

folo! :)

amar haziq said...

lah ye ke..haha
jangan lupa cuba ye
rasa sekali pasti nak lagi

eqbalzack said...

kan dah cakap dtg lagi...
siap jd followers lagi...hihi

Typewriter said...

haha amar ni x abes2 dgn hotdog ikea dia.. aku pon antara mangsa yang dia ajak p mkn kat sna.. tapi memang berbaloi sarapan kat sana dgn air ble top up da.. best2.

Acan - bila lagi nak p? nt halu2 la..

tq amar krn mmprkenalkn aku dgn makanan yg bernama "hotdog" hehe..

adios
sayonara

amar haziq said...

hahaha...makaseh bnyk2
sbb sudi dtg kt blog yg tak seberapa ni
blog saya baru seminggu lebih

amar haziq said...

xde hal lah
laen kali kita pegi same2
koe banje..haha

wan said...

rm2?? mahal2.. kekekekekekek

amar haziq said...

mahal ke?
waa..abestu murah mcm mane ye
20 sen..?haha

zumiela7 said...

eh, mulalah rase terliur nie..slurpp...

amar haziq said...

datang lh ikea..=>

rizputra7 said...

aku pernah usik anak buah pasal hotdog nie..aku cerita asal usul hotdog nie...aku cakap asal usul hotdog nie dari luar negara...dulu2 diaorang guna daging ajing panas2 sebab tue diaorang panggil hotdog...lepas dia terus tak jadi makan hahaha..aku juga kenyang

H.R PuTeRa YuSoFF said...

cantik blog anda. tersusun

amar haziq said...

ye ke..
tq =>

amar haziq said...

rizputra7:haha..bley plak anak buah koe caye ek..

Post a Comment