Followers

Saturday, November 20, 2010

Aku nak pergi jalan-jalan Germany

Malam tadi sempat aku contact kawan aku semasa di MRSM Jasin,Hazirah Mohamad yang sekarang ni sedang belajar di Germany.Untuk lebih tepat lagi di Ingolstadt,Germany.Kira-kira satu jam perjalanan dari Munich.

Sebenarnya aku dan kawan-kawan aku sedang mencari-cari lokasi yang sesuai untuk travel pada tahun depan,sebab pada tahun hadapan kami semua akan mendapat tiket FOC(Free of Charge)ke mana-mana sahaja destinasi penerbangan Malaysia Airlines(Alhamdulillah..)

Allianz Arena

Pada mulanya kami bercadang ingin ke Hanoi,Vietnam..tapi rasa macam rugilah plak.Sebab Hanoi kan dekat je dengan Malaysia.Jadi kami pun bertukar fikiran,cadangnya nak ke Beijing,Tokyo,Manchester ataupun Istanbul.

Tapi,masalah utamanya kami tak tahu berapa kos perjalanan bagi setiap tempat tersebut.Kami ni student lagi,bajet kena control..kalau salah bajet alamatnye nanti kenalah ikat perut untuk survive bila balik dari travel nanti(silap-silap,hari-hari kena makan mee segera..haha).

Neuschwanstein Castle

Kata Hazirah,untuk jalan-jalan di Germany cuma memerlukan bajet sekitar 300 euro untuk dua minggu.Aku dan kawan-kawan aku bukannya nak pergi lama sangat pun,mungkin dalam seminggu sahaja sebab bukan senang nak dapat cuti bila dah mula OJT(On Job Training)kat MAS ni.

Hazirah ada cerita tentang tempat-tempat menarik di Germany,seperti Allianz Arena,Europa Park,Lego Land dan Neuschwanstein Castle.Kalau tiada aral melintang,mungkin tahun depan aku dan kawan-kawan akan terbang ke Germany.Free ticket+free tourist guide=Jimat-jimat...;)

30 comments:

areen said...

ok aku jeles ko nk g tmpt hazirahhhh

Sachi Asukai said...

germany!favouritas!i adore 2 visit there:)hoping soo....

amar haziq said...

jomlah kite gie skali;)

amar haziq said...

sachi asukai:may be one day..ur dream will come true

zumiela7 said...

besh je bunyinye dpt tiket free...hohoho

amar haziq said...

Alhamdulillah..namapun rezeki.Tapi sekarang ni kan ada banyak promosi..harga tiket pun dah murah2

molmolla said...

hengkau nak bawak haku tak? HAHAHAH!

IRAH HAJERAH AZMAN said...

aku dok pkey2 nak pegi Manchester. Tapi bila tgk tiket garu2 kepala. g bandung je la weh. perempuan pantang kalo melancong x shopping ~..~

amar haziq said...

molmolla:boleh je..tapi ongkosnya tanggung sendiri ye..hahahaha

irah:perempuan dan shopping tak akan dapat dipisahkan..gf saya pun macam tu.huhu

~CiK TiNieY~ said...

bertuahnya dpt free of charge...

'eid adha...;)

amar haziq said...

Alhamdulillah..kalau nak free ticket jugak
joinlah mas ye;)

pokpih said...

tgk rammstein jom!!

amar haziq said...

kalau koe nk ikut..ak ON je

moon said...

ok amar. aku jeles sebab ko dpt tiket freee. mana aci!!

blog-tips-kurus said...

nak itottttt!!!! cemburunye!

amar haziq said...

moon:aci xaci..hahaha nak tiket free masuk lah mas or air asia ye

blog-tips kurus:jom2...tapi ongkos sendirik2 ye

Pejuang Kesenian Extreme said...

Ini yang jelous ni..Ada kosong lagi tak...hihi

. said...

saya hanya mampu ke bali saja. :P

amar haziq said...

pejuan kesenian extreme:banyak kosong lagi..pergilah website mas ye

.:bali pun okey ape..oversea jugak kan

n@m@n said...

send my regards to ballack..hehe

bestnya tiket freeeeee

amar haziq said...

boleh2..kalau jumpa lah;)

mahfudzah said...

wow!cop2 cmne leh dapat tiket free tuu?hhaha..-.-

amar haziq said...

sume staf mas dpt ticket free/year

Pencacai Alim said...

aku naik kapal terbang tak pernah

moon said...

choi, ko cakap mcm boleh dapat free senang2. eh ko mmg da guarantee jd staf mas ka?

amar haziq said...

dah jadi dah pun...;)

aima in luv said...

happy holiday.....

akusyiham said...

wow....rse nak pergi jugak....tp xlau bile..

akusyiham said...

woww...rase bak pergi jugak...tapi xtau bile bo;eh pergi...

amar haziq said...

aima:thanks aima

akuisyam:aku pun sama..tak tau lagi
tgah kumpul2 duit lg ni

Post a Comment