Followers

Friday, June 25, 2010

Rindu ABC Seksyen 2,UiTM Shah Alam

Agak lama rasanya aku tak makan air batu campur(ABC) di Seksyen 2,UiTM Shah Alam.Kalau tak salah,dah hampir setahun kot tak merasa ABC kat situ.

Dulu-dulu selalu pergi dengan kawan-kawan,walaupun kami semua tinggal di Kota Damansara,tapi kami sanggup juga ke sana,semata-mata nak menikmati ABC Seksyen 2.Perjalan dari Kota Damansara ke Shah Alam mengambil masa kira-kira 45 minit-1jam.

Lambatkan,sepatutnya setengah jam dah boleh sampai Shah Alam..tapi sebab kami semua naik moto kapcai je+pemanduan berhemah,tu yang lambat tu,haha.

Apa yang menariknya dengan ABC Seksyen 2,UiTM Shah Alam?

1.ABC yang dilimpahi dengan limpahan sos coklat
2.Banyak buah-buahan tin dalam ABC
3.Kuantiti yang amat banyak(kenyang sampai malam..)
4.Harga yang murah dan amat berpatutan
5.Pemandangan yang menarik(ramai student perempuan kat food court ni,haha)

Kalau nak pergi ke sini,senang je.Cari landmark ni..Kolej Jati Uitm Shah Alam atau Wet World Shah Alam atau Taman Tasik Shah Alam.InshaAllah,kalau dah jumpa landmark ni,maknanya dah nak dekat sampai lah tu;)

Ataupun..cara yang lain,sebelum ke sana carilah kat google maps dulu ye

36 comments:

AcanCapik said...

tanya je budak uitm. hehe...

amar haziq said...

haha..cara yang paling senang..

joegrimjow said...

dlu masa blaja kat uitm s alam
mmg slalu makan
huhu
bestt

amar haziq said...

yuppp joe..memang best
tapi yang paling penting
best dan murah..;)

qamar said...

nk cri ah nanti

Liyanaa. said...

nampak menarikk. fuhh <3

amar haziq said...

liyana:bukan saja menarik..sedap juga rasaya..huhu

qamar:kena cari..kalau tak rugi nanti

illafira said...

wah .. memang rindu.. dah lama x sampai shah alam..

Mohd Fadil said...

huh...lama tul tak g makan abc kat situ...posting ko ni membuatkan air liur basi aku keluar daaaaa...

Anonymous said...

i dont like it.tooooooo sweeet.
,may cause diabetes melitus
d grape they put on top of it aren't fresh.*muahahha demand
plus.cik blog gatai ea.
~evil anon y tgu 3mgu..T_T~

SD said...

aku tengok ko tulis kat profile kata ko student malaysia airlines engineering. sama ngan METC kan. Kawan aku ramai sesangat kat sana. Daus, Pidot, Kimi, n ramai lagi la.Diorang byk dalam kelas kedua, yg gaji dia rm2000+++. Aku x tahu la namanya, aku ingat gajinya jer, huhuhuhu~~~~

nur_nj said...

arghhh tetiba lak nak makan ABC... esok turun seksyen 2 kejap la...

ohhhh esok bdk2 baru masuk, mesti meriah... yea2, junior sudah masuk...

ps: aku paling suka ABC kat gerai Pegaga... superb!

SYAMIMI said...

wow..mcm sedap..nk cri lah nant2

cik kuntum said...

mmg syiok mkn kt ctu. ;p

~This is ME!!~ said...

saye pn suke mkn abc kt sane!!! best!! freedo abc... nyum2...

amar haziq said...

ilafira:apa tunggu lagi..jomlah datang shah alam

mohd fadil:jom2..makan abc shah alam,haha

cik aye@anonymous:bukan sy lah..my fren..huhu

sd:yupp..samalah tu dengan METC,Daus..Pidot..Kimi semua kawan aku;)

nur_nj:gerai pegaga?saya tak pernah cuba lagi..tapi selalu pergi gerai frado...pun mantap

syamimi:cari2..bukan susah pun

cik kuntum:pernah makan kt situ jugak ke?

amar haziq said...

this is me:freedo ke fradoo ek?

a i d a ; said...

mmg sedap kan abc kat situ.
tetibe rindu pulak. hehe. xp

Lina Lokman said...

org duk shah alam ni pon jarang makan abc situ.hehe

amar haziq said...

laa..ye ke,haha
ramai je student uitm kt situ
labu xminat ke?

|[Effarini lurv you]| said...

mmg terbaik,
da 3tahun kenal tempat ni,before die pindah lg,
before ni kt depam wet world kn :)
sgt besh wo,
puas pon puas.

amar haziq said...

saya xpernah makan kt tempat lama
tapi tau lah dulu2 kat depan wet world tu kan
yupp2
sgt besh
tp ada kawan saya yg xsuka
manis sngt..haha

Lina Lokman said...

hehe labu pantang di ajak.nanti lah paw dia :p

A-Y-I-E said...

aduh... tgok ais batu campur pagi2 mcm ni.. aduh... geram sebentar..

amar haziq said...

apa lagi..pergi je mamak
kt sana pun ada
tapi tak samalah..hehe

amar haziq said...

apa lagi..pergi je mamak
kt sana pun ada
tapi tak samalah..hehe

Wan Haffiz said...

point yg ke-5 tu mmg terbaik..huahua

fideila said...

ni yang dekat kedai makan banyak2 tu ke? sedapnya ABC 123..

QieFLy si Dolce said...

mak ai...mmg btol2 power ABC ni erk...takle2 kang aku gemok hahaha...
Entry terkini : Pantang larang Orang Tua dari rangcangan Mr MAMA

Dilakochan said...

Nampak menarik!
Kering terus tekak!

Harap bole try kalau trun shah alam pehni! ;D

zahidah dihaz said...

nak satu ice-cream!

amar haziq said...

wan hafiz:tau xpe..

fideila:yup2..tepat sekali

qiefly:makan sket je..xgmok lah..haha

dilakochan:mesti cuba..rugi kalau tak cuba

zahida dihaz:erk..ice cream xde,abc adelah;)

akuzle said...

salam, tuan ampunya belog....

yer, sy pom windu kt 'bf' yg sorg neh... tp tmpt tuh dh jadik kenangan... toke tuh x taulaa pindah mana kan? fudkot seksyen 2 tuh dah jadik haper yer? (mcmlaa dok jauh sgt....)

Khairi said...

sekarang dah takde tempat tu kan ke tempat lain dekat ngn kfc.

rafaiz benitez said...

mmg sedap abc kt seks 2.
n berpatutan dengan harga.
>.<

Anonymous said...

mmg rindu :D

Post a Comment