Followers

Thursday, June 24, 2010

MAS mungkin batal tempahan Airbus 380

2-3 hari ni,tiba-tiba timbul isu berkenaan Malaysia Airlines(MAS)yang berkemungkinan akan membatalkan tempahan pesawat Airbus 380 berikutan kelewatan Airbus SAS menghantar pesawat tersebut kepada MAS.

Airbus sepatutnya menghantar pesawat tersebut pada tahun 2007,namun sehingga kini masih gagal berbuat demikian.Bilalah Airbus nak hantar A380 ni agak-agaknya?Aku dah tak sabar nak tengok live depan mata ni.

2 minggu yang lepas,aku baru sahaja ke hangar Malaysia Airlines Engineering di KLIA.Ada dua hangar MAS Engineering di KLIA,hangar 05 dan hangar 06.Satu line di hangar 06 adalah dikhaskan untuk kerja-kerja maintenance,repair dan overhaul(MRO) Airbus 380.

Jika pihak pengurusan MAS membatalkan tempahan tersebut,berkemungkinan mereka akan menggantikan Airbus 380 dengan Boeing 777-300.

Harap-harap..Airbus dapat hantar Airbus 380 ni cepat-cepat.Kalau tak,terpaksalah aku tengok Airbus 380 milik Singapore Airlines je.


Walaupun,suatu masa dahulu MAS dan Singapore Airlines merupakan sebuah syarikat dibawah nama Malaysia-Singapore Airlines(MSA),sebelum Singapura berpisah dengan Malaysia.

Airbus 380

12 comments:

azri che mukhtar said...

aku pun harap gitu kalo x sia sia je la die nye hangar kat klia tu..

ALLIFF ZAINURIN said...

airbus nie mcm nak tak nak jew hantar airbus!!! 2 much delay...

ALLIFF ZAINURIN said...

btw boieng nak buat 2storey gak!!! bl via boeing jew!!! kalau airbus btl2 x serius!!!

amar haziq said...

azri:tau xpe..haha

aliff:haritu d'org ckp,delay bcz of wiring prob on a380

|[Effarini lurv you]| said...

betul ke ni?mane dapt info ni?

amar haziq said...

newspaper..;)

syAzAnA said...

airbus A380 tu besar keh? nape sangkut kat singapre airlines? mmg company nya kat situ ekh?

syAzAnA said...

eh, follow youu. wee~

syuQ said...

1st time dtg sini..(^^,)
x abes exprole lg ini belog
jage2.akan d explore

amar haziq said...

syazana:yupp..a380 adalah pesawat penumpang terbesar di dunia.
airbus dah hantar ke singapore airlines tapi belum lagi untuk malaysia airlines..

syuq:sila explore ye;)

zahidah dihaz said...

hurm...kenapa dia lambat antar kat malaysia?

amar haziq said...

sbb dia cakap ada wiring probs

Post a Comment