Followers

Tuesday, June 29, 2010

The Notebook:Ramai perempuan menangis kerana filem ini

Kira-kira setahun yang lepas,ketika aku sedang asyik berfacebooking,aku sempat lah cuba-cuba app kat dalam Facebook.Aku tak berapa ingat app apa.Tapi,selesai mencuba app ni,app ini akan memaparkan tajuk filem yang berkaitan dengan perwatakan individu tersebut.

Kebanyakan kawan-kawan perempuan aku kat FB bila cuba app ni,tajuk filem yang diorang dapat ialah filem The Notebook.Ada yang komen tentang filem ni,kata mereka cerita ni sedih tapi best.

The Notebook mengisahkan tentang Noah dan Allie yang telah jatuh cinta pada usia yang muda.Namun,mereka berpisah setelah Perang Dunia Ke-2 melanda negara mereka.Sebelum itu Allie telah dihantar oleh keluarganya ke Sarah Lawrence College,manakala Noah menyertai tentara untuk turut serta berjuang dalam Perang Dunia Ke-2.

Mula-mula tengok filem ni macam bosan je,sebab latar masa filem ni ialah pada zaman 60an.Tapi filem ni memang best,cuma kenalah tengok sampai habis,sebab scene2 yang menarik banyak muncul ketika pertengahan filem ni.

Ramai perempuan yang menangis ketika menonton filem ni.Tapi,lelaki jangalah menangis plak ye;)

13 comments:

Wan Haffiz said...

waa..cam best je..jiwang dei..:)

amar haziq said...

jiwang lah jugak..haha

Fiq said...

tak nangeh pon.. :(

amar haziq said...

sebab tak tengok lagiii..

mR.sYaH said...

uiks macam menarik je bro.. dah khatam citer ni yerk??

äþèéž™ said...

nanti nak carik ar citer ni

Affan Ruslan said...

jalan2 sini bro + followed

Cte ni dah kuar ke?

cik helena said...

nak dowload lah!

amar haziq said...

mr syah:yupp..dah khatam dah

apeez:cari2..;)

affan ruslan:yupp..dah lama kuar,cuma xkuar msia je rsenye

cik helena:klau boleh..beli lah yg original ye..huhu

Nur Areefah said...

cam menarik

amar haziq said...

yupp..mmg menarik,rugi tak tengok

nurul nadia said...

ingatkan notebook laptop..huhu..awak ni belaja nak jadi pilot ke?

amar haziq said...

notebook film lah..haha
nope..sy tak jadi pilot pun

Post a Comment