Followers

Sunday, July 4, 2010

Ketagihan hari Ahad~Nasi Kerabu Mek Kelate

Bila pagi2 ahad ni,mesti aku mengidam nak makan nasi kerabu mek kelate.Dulu-dulu aku jarang makan nasi kerabu ni,tapi semenjak dapat tau ada sebuah gerai kat seksyen 6,Kota Damansara yang jual nasi kerabu yang sedap ni,boleh kata tiap2 minggu aku akan ke sana.

Yang paling best tentang nasi kerabu ni ialah sambal dan ulam-ulamannya.Aku memang suka makan ulam-ulam ni atau menu yang ala2 kampung
compared to western food.Nak buat macam mana kan,dah nama pun orang kampung;)

Di gerai mek kelate seksyen 6 ni ada macam-macam lauk yang kita boleh add-on bersama nasi kerabu.Ada daging bakar,ayam percik,kari ayam,ikan keli sambal berlada,gulai ikan,lada sumbat(tak tau betul ke tak nama ni..haha)dan macam-macam lagi.

Satu lagi menu yang best kat gerai mek kelate ni ialah laksam.Masa aku
stay kat Kuantan kira-kira empat tahun yang lepas,senang je nak cari laksam ni.Tapi kat KL agak susah lah nak cari laksam.

Nasib baik ada jual laksam kat gerai mek kelate ni,tapi laksam kat sini
limited.Kalau ada rezeki,dapatlah beli..kalau tak,hanya tengok orang lain makan sajelah.

14 comments:

touya karuma said...

aku tak berapa reti makan nasi kerabu

amar haziq said...

tak pe,slow2..lama2 retilah
tp depends gak
ada org yg suka..ada yg xsuka;)

Yani said...

sedap klu makan ngan ayam bakar.. hehe..
name lada sumbat tu adalah 'solok lada'

Yani said...

eh, template blog ni same la ngan sye punye.. tapi sye punye cntik ckit.. haha.. ^^

amar haziq said...

solok lada ea nama dia..baru tau..;)

amar haziq said...

yani:angkat bakul nampak..haha

cicakgirl said...

Wah, sedapnya!

eelobor said...

menarik.....nak kena pegi cari kedai mek kelate tuh

amar haziq said...

cicakgirl:yup2..memang sedap

eelobor:senang saja nak cari,kalau tak jumpa boleh tanya saya;)

AcanCapik said...

gua vote nasi kerabu daging bakar. tapi sedih. semalam wan shah amik ayam rempah, ayam busuk pulak. =(

amar haziq said...

aku pn same..nasi kerabu+dgg bakar

izyanty collection said...

sedapnye nasi kerabu nie, lama dah xmakan, dulu zaman study je rajin makan.

Anonymous said...

boleh bagi tau exact location gerai ni? Apa landmark since i stay in kt dsara

amar haziq said...

dekat seksyen 6..berdekatan dengan rumah flat dan sekolah...
betul2 kat tepi jalan..
ada berderet gerai kat situ..
nama gerai tu kalau tak salah..selera pantai timur

Post a Comment