Followers

Tuesday, April 27, 2010

8 Pelajar MRSM Bentong Positif H1N1

8 pelajar MRSM Bentong Positif menghidap selsema babi atau virus H1N1.Virus ini dipercayai dibawa masuk oleh orang luar yg datang menyaksikan temasya sukan tahunan mrsm tersebut.Alhamdulillah...selama 5 tahun aku study kt mrsm,belum pernah lagi berlaku kejadian spt ni.Paling teruk pun klau tak salah,masa form 2 kat mrsm serting..ramai gler student yg demam.Aku plak tak demam,tapi..bila semua orang dah sihat aku plak yang demam.Aku pun tunggu kt foyer depan pejabat sekolah sbb nak tunggu van untuk pegi klinik.Mase kat klinik,penolong pegawai perubatan suruh aku amek darah sbb nak wat lab test.1st time dalam hidup aku kena amek darah.Cuak glerr time tue,sbb aku takut tengok darah dan jarum.


Sebahagian pelajar MRSM Bentong yg dikuarantin


Lepas amek darah,aku hampir2 jatuh dan pengsan sbb before amek darah,aku tak makan ape2.Nasib baiklah aku sempat capai kerusi dan terus duduk.Kalau tak,mesti klinik tu jadi riuh sbb ada patient pengsan.Berbalik semula kpd cerita student MRSM Bentong positif H1N1,hopefully mereka semua akan cepat sembuh dan dapat sambung study semula.InsyaAllah..


4 comments:

munirah ruslan said...

Amar oih, time yang aku rasa ramai demam tuh, time form 1 lah, and waktu tu ramai sakit mata gak..

amar haziq abd rahman said...

oo ye ke mun..tapi ak rase mase form2 lahhh..hahaha

munirah ruslan said...

form 1, cuz time tuh aku pon demam sekali n dalam bus tu ada 2 org je pompuan.ahah seingat aku laa.hee

amar haziq abd rahman said...

ye ke..tapi aku rase form 2 lah mun
koe ade saksi ke mun..haha

Post a Comment